Hai sa facem cunostinta cu fermecatoarea actrita Eniko Georgescu si Amyra, irealul ei Chow Chow

 In VIP Very Important Pet

Eniko Georgescu, o personalitate complexa si polivalenta, a raspuns provocarii lansate de PetExpo de a ne acorda un interviu cu privire la relatia dintre ea si superbul ei catel. Eniko se descrie: actrita și om de televiziune, fost realizator tv, actualmente viitor psiholog, președinta Asociației Culturale Șerban Georgescu … pantoffareasa :)) pardon ‘ creez pantofii pt Cenușăreasa :)) am o linie de pantofii ce îmi poarta semnătura :)) mama a unei fetiței de 11 ani , și bine-nțeles stăpâna Amyrey.

Hai sa facem cunostinta! Spune-ne numele animalutului tau, rasa lui, iar apoi fa-ne o scurta descriere a sa.

R:  Amyra – Chow Chow este o rasă de câini care se încadrează raselor de talie medie având o descendență foarte veche, fiind originar din China :)) 

Chow – Chow este foarte inteligent, dar, ca si pisica, prea putin interesat a-si demonstra talentele sau de a-si „impresiona” stapanul precum cele mai multe rase de caini o fac. Se pare ca scopul lor primar este sa se multumeasca pe ei mai intai… Chow Chow-ul are o personalitate și o voința puternică, el neapreciind o atenție exagerată. Chow Chow-ul este distant, de multe ori retras și chiar sedentar, cu o reputație de câine agresiv la persoanele necunoscute, poate fi dresat ca un caine de paza.

Fiind un membru al familiei, Chow Chow-ul este un câine afectuos și devotat, dar nu însă și față de străini. Datorită naturii sale protective, Chow Chow-ul poate da dovadă de agresivitate față de persoanele necunoscute. Acesta preferă să fie singurul câine din casă.

Chow Chow-ul nu este alegere prea bună pentru familiile cu copii mici, acesta nu prea tolerează poznele copiilor.

image4

Povesteste-ne cum v-ati intalnit.

R: Trebuie sa mărturisesc, ca in ziua in care m-am dus la canisa și m-am văzut printre 7 ” pufoșeni” unul mai frumos decât altul nu mai știam pe care sa îl aleg, Amyra era cea mai războinică :)) sa repezit la mine, gata de scandal și așa cum am specificat și in descriere nefiind prea prietenoasa, nu mi-a atras atenția prea mult, unde mai puneai și la socoteala ca era cea mai urâțică 😂 și arata ca un ied cu blana cârlionțata,  așa ca am ales-o pe surata ei, un cățeluș blând și pufos ca un fulg de nea … 

povestea nu se termina aici , când am ajuns acasă micul suflețel pe cât era de frumos și blând avea o problema la membrele posterioare, problema ce ar fii fost greu de rezolvat in timp și destul de chinuitoare atât pentru mine cât și pentru micul patruped, așa ca m-am văzut nevoită sa ma întorc din nou la canisa și uite ca de data aceasta trebuia sa ma pricopsesc cu Amyra sau mai bine zis cu Iedul care latra nu behea 😂 nu eram atât de convinsă la aceea vreme ca am făcut cea mai buna alegere și știam ca va fi destul de complicat sa înlesnim o relație specială mai ales ca, cu ceva timp in urmă experiența de a fi stăpâna unui asemenea exemplar extrem de încăpățânat, lăsase ceva temeri, în a mai încerca încă odată experiența de a avea in preajma un animal atât de incapatanat și agresiv. 

Și așa a început povestea noastră… 

image2

Se spune ca animalul isi iubeste stapanul mai mult decat se iubeste pe el. Ce parere ai si care este conexiunea voastra?                   

R: Da! Animalele își iubesc stăpânul mai mult decât se iubesc pe ei! Adevărata sintagma.  Din momentul in care a început viața noastră împreuna s-a legat cea mai profunda conexiune, pe cât eram de speriata la început ca am cel mai incăpațânat cățel, pe atât Amyra m-a răsplătit cu bunătatea și dragostea ei necondiționată . 

Cum iti face animalutul tau viata mai frumoasa?

R: Când ma așteapta in poarta indiferent de ora și nu intra in casa pana nu ajung eu, când o găsesc in fiecare dimineața in fata ușii de la dormitor și se plimba după mine in fiecare colțișor al casei, când ma simte trista și nu se dezlipește de mine… când îmi oferă iubire și momente tandre chiar dacă eu nu am avut timp pentru ea și am neglijat-o …sunt multe și lista poate continua 😄

Cum ii faci tu animalutului tau viata mai frumoasa?

R: Atunci când ne urcam toate trei in mașina și plecam la munte :)) adora sa se plimbe cu mașina și mai ales atunci când ii fac baie și urmează procesul de înfrumusețare, este adorabila când sta la periat și uscat 😄

image5

Iti aduci aminte de o intamplare deosebita cu animalutul tau?                                 

R: sunt multe întâmplări, dar cea care primează este momentul întâlniri noastre pe care v-am povestit-o printre rânduri mai sus, asta rămâne memorabila. 

Noi credem ca animalele sunt cele mai oneste si instinctuale fiinte si ca avem enorm de multe de invatat de la ele. Care sunt lucrurile pe care le-ai descoperit si invatat de la micul tau prieten?

R: Dragostea necondiționata, adică: să iubim, să fim loiali, să fim parteneri de croazieră așa cum și ei ne sunt noua.

Care este sfatul tau pentru cei care vor sa isi mareasca familia cu un animal de companie?

R: De vreme ce este un real câștig, cine nu ar vrea un partener de drum lung loial și iubitor. 

Vii cu animalutul tau la PetExpo?

R : Mi-aș dori sa repet experiența de anul trecut unde ne-am simțit minunat alături de voi. 

Cum vei petrece ieseala la PetExpo cu micul tau prieten?

R: Cu siguranța într-un mod minunat, înconjurata de oameni pasionati ca voi care s-au gândit la un astfel de eveniment. Felicitări pentru inițiativa!

Recent Posts

Leave a Comment

3 × 5 =

Start typing and press Enter to search