„Psihologul” de câini, un nou consultant al famiilor care vor să aibă un animal de companie sănătos

 In Expozanti

Comportamentul câinelui poate fi tulburat în interacțiunea cu omul și de aceea, în anumite cazuri, animalul are nevoie de ajutor din partea unui specialist. Rolul specialistului este foarte important în dezvoltarea sănătoasă a animalului de companie iar terapia ține de psihologie și, implicit, de comunicare. În cadrul celei de a noua ediții a PetExpo, ce va avea loc în perioada 5 – 7 mai la Romexpo, posesorii de animale de companie vor putea afla mai multe detalii privind beneficiile psihoterapiei pentru patrupedele lor favorite.

Un câine dresat poate fi considerat un membru cu drepturi depline în orice familie. Își cunoaște rolul și se comportă după regulile familiei, spun specialiștii în dresaj canin. De aceea, din ce în ce mai mulți posesori de animale apelează la un consilier atunci când decid să primească un câine în familie. Rolul acestuia este să le spună care sunt caracteristicile fiecărei rase apoi, în funcție de ceea ce își doresc noii stăpâni, să recomande cea mai potrivită alegere.

“Întotdeauna când ne gândim la o rasă de câini și vrem să tragem o concluzie general despre exemplarele din această rasă, trebuie să luăm în considerare utilitatea pentru care a fost creată. Aceasta va determina principalele caracteristici ale câinilor din acea rasă. De exemplu, câinii de vânătoare pot fi pontatori, aportori, scotocitori, caz în care trebuie să lucreze cu vânătorul, să răspundă la comenzile acestuia, deci crescătorii au selecționat un character mai receptiv, atașat, inteligent și mai puțin dominant. Există și anumite rase de câini, cum sunt ogarii, limieri (de urmă), copoi sau hărțuitori al căror caracter independent este un avantaj. Ei nu trebuie să lucreze la comenzile vânătorului. Câinii nordici au fost creați să tragă, alături de alții câini, asta înseamnă că au un puternic instinct de haită, sunt independenți și nu foarte inteligenți (excepțiile confirm regula)”, spune Robert Caraman, instructor de dresaj și proprietarul www.ringstarclub.ro.

Instructorul de dresaj recomandă ca, în momentul în care familia decide să cumpere un cățel să ia legatura cu un instructor de dresaj pentru consiliere.

Acesta va determina câteva opțiuni ca rasă și temperament, potrivite pentru familie.Viitorii proprietari vor fi îndrumați să ia legătura cu crescători înregistrați ACH pentru a-și contura alegerea. În cazul unei adopții, se poate face o evaluare a acestuia de către un instructor de dresaj.

“Psihologul de câini” este un consilier la care familiile apelează nu numai în alegerea unei rase potrivite ci și atunci când vor să înceapă dresajul noului membru al familiei. Potrivit specialiștilor, dresajul trebuie să înceapă cât mai devreme. Percepția conform căreia dresajul începe la un an este “un mit”

“Cel mai distractiv și popular curs de dresaj la Ringstar Club este Puppy Class, curs adresat puilor sub 6 luni. Ideea este să creștem cățelul correct și nu să veniți mai târziu ca să îl dezvățăm de obiceiuri neplăcute”,  mai spune Robert Caraman pe care vizitatorii îl vor întâlni la Pet Expo.

Aflat la a noua ediție, PetExpo – târgul dedicat animalelor de companie din România își va deschide porțile pe 5 mai, la Romexpo, în Pavilion C6. În acest an, organizatorii vor aduce soluții complete pentru a susține conceptul de lifestyle pentru animale de companie.

Recent Posts

Leave a Comment

four × four =

Start typing and press Enter to search