Ringstar Club arata la PetExpo ce inseamna profesionalismul in dresaj canin – la standul 26

 In Expozanti

In tarile vestice sistemul de educatie canina este in majoritate bazat pe cursuri in care oamenii invata cum sa-si dreseze singuri prietenul patruped. De cele mai multe ori locatiile pentru acest tip de cursuri sunt puse la dispozitia  cetatenilor in mod gratuit de catre primariile oraselor sau de catre asociatiile chinologice.

Este dovedit faptul ca o activitate regulata impreuna cu cainele imbunatateste relatia acestuia cu oamenii si cu ceilalti caini, facandu-l capabil sa se integreze in societatea umana fara probleme.

Parte a curentului “anti-caine” si “anti-persoana cu caine” din Romania, vine din lipsa de educatie chinologica a propietariilor de caini.  Ne este cunoscut faptul ca exista foarte multi caini care nu pot fi controlati in societate, agresivi, care nu vin la comanda, etc., si foarte multi propietari de caini care nu constientizeaza reguli elementare de convietuire impreuna cu acestia.  Ne miram ca nu suntem primiti impreuna cu prietenii nostrii in magazine, restaurante, hoteluri, parcuri, etc. Parte a acestor neajunsuri este lipsa de educatie chinologica a oamenilor si a cainilor.

Ei bine, Ringstar Club isi propune sa imbunatateasca aceasta lacuna educationala prin organizarea  de cursuri de dresaj in care propietarii invata cum sa-si dreseze si sa-si controleze cainele.

Rodul unei cercetari de piata si a unei documentari de peste 6 ani, Ringstar Club, activeaza de la data de 1.06.2009.

Metodologia si tematica cursurilor Ringstar, sunt preluate de la o scoala de dresaj din USA, scoala care organizeaza astfel de clase de peste 30 de ani. Cursantii nostrii primesc materiale informative periodice, adaptate nevoilor acestora.

Cursurile se tin sub forma unor grupe de maxim 8 caini, coordonate de catre un instructor si doi asistenti. Toti instructorii care colaboreaza cu noi sunt atestati de catre Achr, CDC, fiind oameni cu mare experienta si daruire profesionala.

“Ringstar Club” este o marca a SC. K9 Sport & Training Company SRL, toate drepturile asupra numelui si materialelor informative find propietatea SC. K9 Sport & Training Company.

Robert Caraman
Instructor dresor
Atentator de specialitate IPO
Atentator de specialitate Mondioring
Manager general „Ringstar Club”
tel.+40722.722.959
tel.+40722.722.959
e-mail: robert.caraman@ringstar.ro
vezi CV

Lucrand cu cainii din 1993, pot spune că adevărata prietenie dintre om şi câine este un lucru minunat, pe care, deşi mulţi oameni au câini, puţini îl descoperă cu adevărat. Cei care descoperă acest lucru nu îşi vor uita niciodată prietenul şi nu pot concepe să nu trăiască întotdeauna alături de un câine. Deviza după care mă ghidez în activitatea mea profesională este: Un câine educat – Un prieten minunat”

Educatia unui caine face atat omul cat si cainele  sa se bucure din plin de acest parteneriat. Un  caine educat este un caine mai fericit pentru ca poate sa-si insoteasca stapanii peste tot, poate sa se bucure de compania lor oriunde, comunicand si respectandu-se reciproc.

Dresajul, aşa cum îl văd eu, este o colaborare, un compromis între om şi câinele său. Amândoi au drepturi, dar şi obligaţii. Câinele nu este un robot, iar dresorul nu este un programator. Rolul dresorului este acela de intermediar între om şi câinele său, are sarcina de a stabili limitele acestui compromis şi de a învăţa atât câinele, cât şi omul cum să lucreze împreună. Cei care înţeleg aceste lucruri vor ştii ce înseamnă să trăieşti cu un câine alături. Ceilalţi… doar vor avea un câine.

Recent Posts

Leave a Comment

one + thirteen =

Start typing and press Enter to search